Twee weken geleden won EHC G2 gemakkelijk op bezoek bij RKHSV G2, ditmaal zou het geen eitje worden in Heugem tegen het G1 van RKHSV. Met een bijna volledige selectie kon de ploeg van Kees Post & Jos Linsen aantreden in Maastricht, alleen Patrick Bitter en Denise Brouwer ontbraken. Maurice Lindelauf was natuurlijk de doelman, achterin stonden aanvoerder Sjors Van de Weijer, Marcel Alberts & Casper Lemmens, op het middenveld Steve Le Sage als controleur, Kevin Ortmans en Bjorn Van Gaal, voorin begonnen Leroy Den Hollander en Danny Raike. Floyd Huntjens, Sylvia Melser en Rafael Gorissen begon als reserve maar kregen ook voldoende speeltijd tijdens de wedstrijd.

In de eerste helft liet EHC goed spel zien en kreeg zelfs enkele kansen via Danny Raike en Leroy Den Hollander, maar zonder succes want de doelman van RKHSV had een goede middag of de bal ging het doel over. Helaas voor de Rood-Witten vielen de doelpunten aan de andere kant, want RKHSV G1 kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong, gevolgd door de 2-0 paar minuten later, mede door een ongelukkige fout achterin van Sjors Van De Weijer. Helaas worden dit soort foutjes tegen dit soort ploegen genadeloos afgestraft, ook was er nog een schrikmoment in de eerste helft bij EHC toen Steve Le Sage en Kevin Ortmans op elkaar botste in het heetst van de strijd. Gelukkig waren beide heren ongedeerd. Ondanks dat de bezoekers goed bleven voetballen en inzet toonden bleef de score ongewijzigd tot het rustsignaal, 2-0 voor de thuisploeg.

Kees Post en Jos Linsen waren in de rust tevreeden over het voetbal en inzet die getoond werd, maar dat werd ook na rust niet beloond. De Rood-Witten creëerde kansen, maar zonder succes nog altijd. Daarna ging de snelle spits van RKHSV G1 alles en iedereen voorbij om de 3-0 in het doel te tikken. Vlak erna dacht de spits wederom te scoren maar de bal ging niet over de lijn, maar een ander wel goed oplettende speler van RKHSV tikte de 4-0 binnen. Natuurlijk was er dan ook frustratie bij EHC G2, maar gelukkig kon er na 20 minuten in de tweede helft nog gejuicht worden bij de Rood-Witten toen Steve Le Sage ervoor zorgde dat de ‘nul’ van het scorebord was verwijderd 4-1. Game on?! Nee, want de thuisploeg wist te pieken wanneer het moest pieken en scoorde na een fout bij de opbouw bij EHC de 5-1. Vlak voor tijd kreeg RKHSV nog een corner, daaruit werd gescoord via een halve omhaal waarop Maurice Lindelauf geen reactie toonde in het doel en werd het nog tot slot 6-1.

RKHSV G1 scoorde de doelpunten en pakte de 3 punten, maar EHC G2 scoorde ook weer complimenten als het ging om het vertoonde voetbal en inzet. Als deze twee facetten nog meer gecombineerd worden met het scoren van doelpunten als er wat rustiger wordt omgegaan in het verloop van de najaarscompetitie, dan komen er zeker meer punten erbij dan de nu al 6 behaalde punten na 4 wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *