Na twee afgelaste wedstrijden mocht EHC G2 vandaag dan eindelijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen spelen. Met smacht hebben de spelers gewacht om te beginnen aan de eerste wedstrijd. Met een aantal nieuwelingen in de gelederen was men ook benieuwd hoe het team zich zou gaan vormen. Met snelle Frank Heckmans en sterke Jephta de Hue hebben trainers Kees Post en Jos Linsen weer speciale kwaliteiten binnen hun selectie gekregen. Vandaag ontbraken Leroy den Hollander en Michael van de Pas, waardoor Bjorn Lanslots in de aanval naast Jeroen van Mourik mocht beginnen. Achter hen verdedigde Maurice Lindelauf het doel met Gregory Geestman, Kevin Ortmans en Quentin van Gestel in de verdediging. Op het middenveld speelden Casper Lemmens en Frank Heckmans. Jephta de Hue, Mick Senster en Marco Baltus begonnen als wisselspelers.

Het was duidelijk dat EHC G2 er vandaag zin in had. Vanaf de aftrap zette de spelers van de thuisploeg al gretig druk op FC Bemelen. De tegenstander had moeite met de lopende spelers van EHC die zich goed aanspeelbaar maakten. Het was dan ook al binnen vijf minuten raak voor de gastheren. Bjorn Lanslots kreeg de bal op het middenveld aangespeeld waar hij alle ruimte kreeg. Vervolgens begon hij aan een slalom langs 3 verdedigers van Bemelen en knalde feilloos de bal tegen de touwen, 1-0. Een prachtig begin van het nieuwe seizoen voor EHC G2. FC Bemelen was duidelijk even overdonderd door het aanvalsgeweld, maar probeerde via snelle tegen aanvallen iets terug te doen. Met Kevin Ortmans als laatste man stond het achterin sterk, want zowel door de lucht als over de grond leek niemand hem te kunnen passeren. Halverwege de tweede helft verdubbelde EHC de score via Mick Senster, die via de linkerkant was opgekomen en de bal met zijn befaamde buitenkant rechts langs de keeper in de verre hoek krulde, 2-0. EHC zat goed in de wedstrijd, maar moest alert blijven op de tegenaanvallen van FC Bemelen. De rappe spits en aanvallende middenvelder zochten gefocust naar een gaatje in de verdediging. Een paar minuten na de 2-0 ontsnapte de aanvallende middenvelder even aan de aandacht van zijn bewaker en plaatste hij de bal langs doelman Maurice Lindelauf, 2-1. Qua spel had EHC nog altijd de overhand, maar het leek voorin de kansen niet meer af te kunnen maken. Het was daarom ook een domper toen wederom de aanvallende middenvelder vanuit een verdekte hoek langs de verdediger in de korte hoek raak schoot, 2-2. EHC liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef op dezelfde manier spelen. Het kreeg vijf minuten voor de rust dan ook de beloning voor die instelling toen opnieuw Bjorn Lanslot het net liet bollen, 3-2. FC Bemelen was die tik nog niet te boven of de volgende goal vloog binnen. Ditmaal presteerde Casper Lemmens het om vanaf de achterlijn de bal op doel te schieten. De bal ketste via de hand van de keeper en de paal in het doel, 4-2. EHC G2 zat op rozen en ging met een fantastisch gevoel richting de rust. Daarbij lieten ze het toch weer spannend worden toen de spits van FC Bemelen alleen op Maurice Lindelauf kon afstormen. De doelman was deze keer kansloos in de 1 tegen 1 en Bemelen maakte het weer spannend voor de tweede helft, 4-3.

Na de pauze was de wedstrijd amper een minuut bezig toen Bjorn Lanslots vanaf de achterlijn langs zijn verdediger dribbelde en de bal langs de keeper knalde, 5-3. Daarmee gaf hij zijn team weer een veilige marge en maakte hij zijn eerste hattrick. De jonge aanvaller was werkelijk op dreef vandaag en gaf ook zijn medespelers de kans om op het scorebord te komen. Kort na zijn derde treffer kwam hij samen met Jeroen van Mourik alleen voor de doelman. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed, zodat Jeroen van Mourik de bal in het lege doel kon tikken, 6-3. De doelpunten flitsten FC Bemelen om de oren, maar ook zij lieten zich niet van de wijs brengen. Binnen een paar minuten deden ook zij weer een duit in het zakje met een strak schot in de lange hoek vanaf de rand van het doelgebied, 6-4.
Het publiek stond te genieten van een geweldige voetbalshow van twee teams die aanvallend voetbalden. Met mooie combinaties en slimme loopacties werd het trainingswerk van de afgelopen maanden hier tentoongesteld. Daarnaast straalde ook de teamgeest er vanaf toen Jeroen van Mourik Bjorn Lanslots bedankte voor de eerdere goal door hem nu met een strakke voorzet de assist te geven op de 7-4. Marco Baltus en Frank Heckmans kwamen ook in enkele goede situaties om te scoren, maar hun pogingen vonden telkens een verdediger op hun pad. De laatste goal aan EHC kant werd binnen geknald door Mick Senster, die zich ook al een vis in het water voelde in dit team, 8-4. Het slotakkoord was echter voor de gasten. Zij maakten vijf minuten voor het einde nog een vijfde doelpunt, maar kwamen daarna niet meer tot grote kansen om het EHC moeilijk te maken.

EHC G2 heeft vandaag puur Genieten voetbal gespeeld met goed voetbal en veel plezier. De manier waarop samen hard werd gewerkt en de sportiviteit naar elkaar en naar de tegenstander waren reclame voor het G-voetbal. Laten we hopen dat ze deze flow vasthouden en er een geweldig seizoen van gaan maken.

2 reacties op “Doelpuntenfestijn voor seizoensopener EHC G2”

  1. Peggy schreef:

    Geweldig geschreven! Wij hebben genoten vandaag van deze jongens!

  2. Jos schreef:

    Je hebt weer een mooi verslag geschreven Robin. Thnx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *