Na bijna twee maanden voorbereiding mocht EHC/Heuts G1 vandaag weer starten aan een nieuw najaarsseizoen. RKSV Heer G1 was vandaag te gast op sportpark De Dem, waar een heerlijk nazomer zonnetje voor aangename omstandigheden zorgde. EHC G1 heeft een lange en goede voorbereiding achter de rug, maar kampt desondanks met wat personele problemen in de selectie. Adam Heijmann is al sinds het vorige seizoen bezig met zijn herstel en tijdens een oefenwedstrijd tegen EHC 1 blesseerde aanvoerder Gihan Giebels zich aan zijn knie, waardoor hij waarschijnlijk dit seizoen zal moeten missen. Tijdens de voorbereiding werden met het oog op de krappe selectie en bijkomende blessures twee nieuwe spelers toegevoegd aan de groep van EHC G1. Jonge middenvelder Ricardo Mesters kwam over van G2 en de ervaren verdediger Marco Baltus maakte de overstap van G3 naar het eerste G-team van EHC. Laatstgenoemde kon vandaag nog niet deelnemen, omdat ook hij herstellende is van een blessure. Op het laatste moment werd nog Bjorn van Gaal aan de wedstrijdselectie van vandaag toegevoegd.

Wesley van Ee mocht vandaag voor het eerst als vervangende aanvoerder de toss doen voor aanvang van de wedstrijd. De steunpilaar voor de verdediging was eenduidig aangewezen als captain, zolang Gihan Giebels afwezig is. Hij nam ook direct zijn plek over achter in de verdediging en zijn broer Edwin van Ee startte op de plek voor de verdediging. Het team had de laatste weken met name getraind op positiespel en opbouwen van achteruit. De jarige Theo Vroomen en Robin Quaedflieg waren dan ook benieuwd hoe de spelers dat zouden vorm geven in een wedstrijd met echte tegenstand. In het begin van de wedstrijd zette de gasten uit Maastricht veel druk naar voren, waardoor EHC moeilijk vanuit de verdediging kon opbouwen. Op het middenveld lag er wel voldoende ruimte voor de thuisclub, waar Ivo Herben en Ritchie Vroomen tijd kregen om aan de bal te komen en het spel te verdelen. Die ruimte gaf Heer G1 echter niet in de achterste linie, waar vast drie man geposteerd waren met assistentie van de twee half spelers. Met de tijd en ruimte die Ivo Herben kreeg probeerde hij echter wel het gaatje te vinden om Michael Gerits in stelling te brengen. De spits probeerde zich dan ook met zijn vele loopacties los te maken van zijn tegenstanders, maar kwam slechts zelden in een goede positie om op doel te vuren. RKSV Heer zocht naar mate de eerste helft vorderde steeds meer de verdedigende stellingen op en loerde op de counter. EHC kon vooral via de linkerkant opstomen met een hard werkende Jeroen van Mourik. Samen met Ivo Herben, Ritchie Vroomen en de meegelopen Edwin van Ee kreeg EHC G1 het middenveld steeds meer in handen. De thuisploeg kwam echter maar weinig voor het doel van Heer en daardoor bleef het beperkt tot enkele schoten van afstand. De uitploeg loerde op mogelijkheden om de passes van EHC te onderscheppen en dan de bal zo snel mogelijk aan de voorste spelers door te geven. Halverwege de eerste helft slaagde Heer G1 daarin via de rechterkant. De lage voorzet viel vervolgens precies tussen de verdedigers in en Edwin van Ee kwam net te laat bij de instormende middenvelder die zonder te aarzelen laag in de linkerhoek binnenschoot, 0-1. Een doelpunt dat uit de lucht leek te vallen, aangezien EHC de wedstrijd onder controle leek te krijgen. Ondanks deze onverwachte tegenslag, bleven de rood-witten rustig hun eigen spel spelen. Edwin van Ee was dicht bij de gelijkmaker, maar de doelman van de Maastrichtenaren pareerde zijn inzet. EHC kon voor de rust de stand niet meer gelijktrekken en Heer G1 maakte die opgave nog vóór het rustsignaal een stuk lastiger met een doelpunt uit een klutssituatie na een corner vanaf links, 0-2. Kort na deze tweede domper voor EHC klonk het laatste fluitsignaal voor de eerste helft.

Theo Vroomen en Robin Quaedflieg betraden het kleedlokaal met een teleurgestelde ploeg, die ondanks een redelijke eerste helft. De trainers gaven dan ook aan om de rust te bewaren en te concentreren op de kansen die er zeker nog zouden komen in de tweede helft. Met een comfortable voorsprong leunde Heer G1 in de tweede helft nog meer op de defensieve organisatie. Het aantal fysieke duels nam daarmee ook toe, omdat EHC met meer mensen op de helft van de tegenstander ging spelen, waardoor de ruimtes om te lopen en de bal te controleren ook kleiner werden. Het zorgde voor frustraties aan beide kanten , wat de sfeer van de wedstrijd niet echt ten goede kwam. Overtredingen waren niet gemeen, maar het toenemende aantal zorgde er wel voor dat de verdraagzaamheid onder de spelers steeds meer afnam. Die overtredingen boden EHC aan de andere kant ook weer kansen om via vrije trappen dichter bij een aansluitingstreffer te komen. Edwin van Ee zag zijn poging van 20 meter opnieuw gekeerd worden door de doelman en ook Jeroen van Mourik, die het met een listige bal in de korte hoek probeerde, miste rakelings. Ondanks de druk van EHC hield Heer achterin stand, maar kwam het nauwelijks meer toe aan aanvallen. De wedstrijd sleurde zich richting het einde, waarbij Jeroen van Mourik en Bjorn van Gaal nog goede kansen kregen op een doelpunt. Beiden konden de uitstekende keepende doelman van Heer niet verschalken. Met een bittere nasmaak bleven de spelers van EHC G1 op het veld achter toen het laatste fluitsignaal had geklonken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het doel om het positiespel van de afgelopen trainingen zo goed mogelijk vorm te geven in de wedstrijd. Bij vlagen is dat ook aardig gelukt tegen een moeilijke tegenstander. Zaak is nu om hierop verder te borduren en het tempo daarin te verhogen om ook door een hechte verdediging te kunnen combineren.

Eén reactie op “EHC G1 botst op rood-groene muur van Heer”

  1. Olaf den Hollander schreef:

    Jammer van het verlies, maar gewoon zo doorgaan naar de volgende wedsrijd en daar de punten pakken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *