Op een herfstachtige zaterdagochtend mocht EHC G3 vandaag op eigen veld aantreden tegen Sportclub’25 G1 uit Bocholtz. Na de prima wedstrijd tegen RKSV Minor van vorige week hadden de spelers van Maurice Smeets en Hans Tubée, ondanks het verlies, genoeg vertrouwen getankt voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Ook het groot aantal toeschouwers, die zich dik aangekleed hadden tegen de koude wind, gaven de spelers van G3 een boost om er vandaag weer een mooie wedstrijd van te maken. Door de ruime selectie die de trainers van EHC tot hun beschikking hadden en het geringe aantal waarmee Sportclub was afgereisd, bood Lucyna Heijmann aan om de tegenstander voor vandaag uit te helpen. Daarnaast maakte Marco van Goor zijn debuut als EHC speler voor G3.

De wedstrijd werd uiteindelijk toch met 10 tegen 10 gespeeld, doordat nog enkele spelers van Sportclub op sportpark De Dem gearriveerd waren. Sportclub’25 ging goed van start met de pijlsnelle aanvallende middenvelder, die via de linkerkant opstoomde. De verdediging van EHC probeerde hem af te stoppen, maar voordat zij in zijn buurt waren had hij de bal al richting doel gevuurd. Als een raket schoot deze diagonaal langs Mark Pierik door in kruising van de verre hoek, 0-1. De wedstrijd was nog maar net begonnen en met deze prachtige treffer beloofde het al een spektakel te worden. EHC G3 liet zich niet van de wijs brengen door deze vroege achterstand. De gasten drongen in de beginfase nog wel aan om een tweede treffer te maken, maar achterin stonden William Spreij en Jasper Small hun mannetje. EHC G3 was ook vandaag weer zeer aanvallend ingesteld, waardoor ook de middenvelders ver vooruit geposteerd waren. Dit zorgde ervoor dat de verdediging alle zeilen moest bijzetten wanneer EHC balverlies leed en Sportclub’25 snel de bal naar voren passte. Al die aanvallende intenties leverden aan de andere kant ook goede kansen op voor de thuisploeg. Een hoge bal belandde uiteindelijk in de kluts in het doelgebied van Sportclub. Frans Vossen was er vervolgens als de kippen bij om dit buitenkansje van dichtbij binnen te schieten, 1-1. Na die treffer begon het bij EHC G3 steeds beter te lopen. Op het middenveld hadden Michael Winckels en Kevin Dekkers veel tijd om hun medespelers in stelling te brengen. Voorin maakte Frans Vossen veel meters om de tegenstander onder druk te zetten. Na een succesvolle onderschepping gaf hij vervolgens met een fraai hakje de kans aan Michael Winckels, die de bal via de keeper naast zag vliegen. Het duurde niet lang voordat de jonge middenvelder toch zijn doelpuntje meepikte. Na een knappe passeeractie verschalkte hij de keeper vanaf de achterlijn in de lange hoek, 2-1. De gasten uit Bocholtz kregen maar moeilijk vat op het positiespel van EHC, dat steeds meer op de helft van de gasten speelde. Na een onderschepping van Jasper Small op de helft van Sportclub kon Michael Winckels opnieuw scoren met een strak schot in de korte hoek, 3-1. Kort na deze treffer deed ook aanvoerder Kevin Dekkers zijn duit in het zakje. Vanaf de linkerkant zag hij zijn kans schoon om op doel te schieten en de doelman was vervolgens kansloos op het schot in de verre hoek, 4-1. EHC had de wedstrijd onder controle, maar moest toch alert blijven op aanvallen van Sportclub. Met name de snelle aanvallende middenvelder, die de eerste treffer scoorde, zorgde voor veel gevaar als hij aan de bal was. Hij had voorin echter weinig steun om de bal af te spelen. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde EHC G3 haar vijfde treffer. Een steekpass van uitblinker Maikel Winckels gaf Frans Vossen de mogelijkheid om zijn tweede van de wedstrijd te maken, 5-1.

In het begin van de tweede helft was het wedstrijdbeeld ongewijzigd. EHC G3 had veel de bal en drong Sportclub richting het eigen doelgebied. Bijna iedere uittrap van de keeper werd op het middenveld opgevangen, waardoor de gasten maar moeizaam de oversteek richting het doel van EHC konden maken. Met zoveel spelers op één speelhelft leidde dit ook tot talrijke klutssituaties, waarbij het om het even was welke partij aan de bal zou komen. Een van die situaties werd de doelman van Bocholtz na enkele minuten te machtig. Waar hij in eerste instantie nog het schot van EHC kon weg boksen, was hij vervolgens in de rebound net te laat toen Frans Vossen zijn punt van de schoen tegen de bal kon krijgen. De bal schoof langs de doelman tegen de touwen, 6-1. Het overwicht van EHC werd nu dusdanig groot dat men enkele spelers ging wisselen of naar de kant haalden om weer wat evenwicht in de wedstrijd te krijgen. Daardoor kon Sportclub’25 ook weer vaker op de helft van EHC gevaarlijk worden, maar de kansen werden niet afgerond door de gasten. Aan de andere kant bleven de spelers van EHC G3 gedreven voetballen. Frans Vossen scoorde enkele minuten na zijn derde treffer ook zijn vierde en laatste van de wedstrijd na een mooie steekpass, 7-1. Gregory Geestman had vandaag waarschijnlijk de mooiste treffer kunnen maken toen hij een uittrap van de doelman vanaf de middenlijn in één keer op de slof nam. De bal vloog over de geschrokken keeper heen, maar stuitte voor het doel nog een keer waardoor de bal over in plaats van in het doel vloog. Sportclub kwam naar mate de tweede helft vorderde meer van de eigen helft af, maar wist vooralsnog niet te scoren in het doel van Mark Pierik. Aan de andere kant bleef de machine van G3 maar draaien, nadat ook Jordy Smits zijn doelpunt meepikte uit een corner van Gilles Peters, 8-1. Niet lang na die treffer gingen ook de gasten zich weer bemoeien met de activiteiten op het scorebord. De aanvallende middenvelder van Sportclub had zich in de tweede helft nog maar weinig laten zien, maar greep zijn kans toen hij langs drie man van EHC voorbij zoefde. Mark Pierik was vervolgens ook geklopt toen hij de bal beheerst in de korte hoek schoof, 8-2. Het hield daarbij niet op voor de uitploeg, want een verre uittrap van de doelman werd opgepikt door zijn rechtsbuiten, die in de buurt van het doelgebied, niet lang aarzelde en de bal met een strakke schuiver binnen schoot, 8-3. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakten de gasten ook nog een vierde treffer, nadat de spits de bal uit de kluts voor de voeten kreeg en vervolgens beheerst raak knalde, 8-4. Dat was ook meteen de eindstand van de doelpuntrijke wedstrijd.

Waar EHC G3 vorige week nog tal van kansen nodig had om te scoren, leek het de spelers vandaag behoorlijk voor de wind te gaan met de scoringsdrift. Het team speelde bij vlagen ook goed met elkaar samen, ondanks dat een aantal spelers op een voor hen vreemde plek speelden. Voor de komende twee weekenden hoeft het team van Hans Tubée en Maurice Smeets niet in actie komen en kan men zich rustig voorbereiden voor de wedstrijd tegen nieuwkomer Bemelen, eind oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *