De carnavalsdagen zijn achter de rug en dat betekent dat de voorjaarscompetitie weer van start kan gaan voor het G-voetbal in Limburg. De spelers van EHC G3 hebben in gemengde opkomst een aantal weken training in de benen en sinds deze week waren ze in vrijwel volle bezetting aanwezig. Met de competitie voor de deur is iedereen toch meer gemotiveerd, want men wil natuurlijk graag wedstrijden spelen.
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen RKSV Minor G1 op het programma. Meestal een lastige maar gewaagde tegenstander voor EHC G3. Door een aantal zieke verdedigers moesten trainers Hans Tubée en Robin Quaedflieg nog wat spelers van G2 optrommelen. Jasper Small en Casper Lemmens meldden zich zeer enthousiast om mee te kunnen spelen, mede omdat hun eigen wedstrijd voor vandaag was afgelast.

RKSV Minor G1 stond met 8 spelers aan de aftrap, waardoor de trainers van EHC de luxe van 3 wissels hadden. De trainers moesten wat creatief zijn met de opstelling met het ontbreken van 3 van de 4 verdedigers. Uiteindelijk vormen Jasper Small, Kevin Dekkers de solide achterhoede met Gilles Peters als opkomende linksback om het middenveld te ondersteunen in de opbouw. Rafael Gorissen en Gerison Felicia deden het loopwerk en spelverdelen vanaf het middenveld en voorin moesten Lucyna Heijmann en Jordy Smits voor de doelpunten gaan zorgen.
Het team had deze week getraind op het opbouwen vanuit de verdediging en mocht vandaag tegen Minor G1 laten zien hoe dat tijdens een echte wedstrijd zou uitpakken. De eerste paar minuten waren nog wat nerveus aan de kant van de thuisploeg, maar gaandeweg begonnen de spelers elkaar te vinden. Doelman Danny Raike keek goed naar de vrije mensen op de zijkant in plaats van de lange bal naar voren te hanteren. Dat leverde EHC G3 al veel meer balbezit en rust op dan in de oefenwedstrijd van vorige week. Na 7 minuten kreeg Lucyna Heijmann de bal aangespeeld op de linkerkant van het veld en zonder lang te twijfelen gaf zij een mooie lange pass naar Jordy Smits, die helemaal vrij stond in het doelgebied van Minor. De spits van EHC G3 liet er geen gras over groeien en knalde de bal langs de doelman binnen, 1-0. Dit was een mooie uitkomst van de geleverde inspanning op de training.
RKSV Minor G1 had moeite om tot grote kansen te komen. Jasper Small had de opdracht om de aanvoerder van het team uit Nuth in de gaten te houden en dat deed hij voortreffelijk. Zo nu en dan werd er een schot van afstand gelost, maar dat vloog of hoog over of in de handen van Danny Raike. EHC G3 liet bij vlagen uitstekend voetbal zien, maar in de buurt van de goal was de scherpte nog niet aanwezig. Invaller Marco van Goor kreeg de bal op een presenteerblaadje van Jordy Smits, maar hij kon zijn voet niet voldoende tegen de bal zetten om binnen te tikken. Gerison Felicia, Kevin Dekkers en Jasper Small probeerden het van afstand, maar hun schoten waren niet venijnig genoeg om de keeper van Minor te imponeren. Vlak voor de pauze kreeg Jordy Smits wederom in alle vrijheid de bal prachtig aangespeeld door Jasper Small. De spits had de smaak te pakken en knalde de bal diagonaal in de lange hoek en verdubbelde de voorsprong, 2-0. Dat was dan ook de ruststand.

Het team kreeg complimenten van de trainers over het vertoonde spel. Er was goed samengespeeld en er waren maar weinig kansen weggegeven. De enige opdracht was om voor de goal iets meer scherpte te hebben. Na de rust drong Minor G1 wat meer aan in de vorm van hun aanvoerder. Hij sleurde wat meer van links naar rechts om aangespeeld te worden en zijn bewaker Jasper Small af te schudden. Casper Lemmens en Danny Raike waren een aantal keren attent om een gevaarlijke situatie te voorkomen. EHC zette het spel van de eerste helft door na de pauze en maakte het de tegenstander lastig om aan de bal te komen. Een paar minuten na de rust ging Jasper Small op avontuur door een paar tegenstanders te passeren en de bal eens goed op de slof te nemen. Zijn schot knalde keihard boven de keeper op de lat. Halverwege de tweede helft waagde ook aanvoerder Kevin Dekkers zich meer op de helft van de tegenstander. Zijn trainer waarschuwde hem om niet van afstand te gaan schieten en dus besloot hij om de bal in te spelen op Jordy Smits die voor de keeper stond. De sluwe spits liet de pass van zijn aanvoerder echter lopen en verraste daarmee iedereen inclusief de doelman. De pass van Kevin Dekkers rolde langs de spits en doelman de goal binnen, 3-0. Een ongekende voorsprong voor EHC G3 tegen Minor. Daarop besloten de verdedigers om de jonge spits van Minor een kans te geven om te scoren en dat deed deze dan ook een minuut na de 3-0 met veel plezier, 3-1. Het was nog vroeg om zo’n cadeau’s weg te geven aan de tegenstander en de thuisploeg werkte zich daar al snel mee in de nesten. Vijf minuten na die aansluitingstreffer waren de verdedigers van EHC te ver mee naar de aanval geschoven, waardoor de aanvoerder, na balverlies van EHC, vrije doortocht had richting het doel van Danny Raike. Met alle geluk van de wereld voor EHC schoot de aanvoerder de bal tegen de paal. Dat geluk had de ploeg uit Hoensbroek een paar minuten later niet meer toen de aanvoerder met een verdekt schot van de rand van het doelgebied wel raak schoot, 3-2. Met nog ruim 5 minuten op de klok was het billenknijpen voor EHC G3. Er werd echter goed samengewerkt en de verdiende overwinning werd over de streep getrokken.

4 reacties op “EHC G3 goed uit de startblokken”

 1. ilona schreef:

  Een heel mooi verslag.
  Ik kon jammergenoeg niet bij de wedstrijd zijn, maar door dit verslag kan ik het meebeleven.

 2. Markie schreef:

  Prachtige verslag. Gefeliciteerd met de 3 punten!

 3. Kees en Angelique schreef:

  Kees en ik hebben vanuit Amerika dit prachtige verslag gelezen!!! Zo leek het net alsof we er toch bij waren 🙂

  Proficiat met deze mooie wedstrijd en de eerste overwinning!! Goed gedaan allemaal!!!
  Zo moet Genietenvoetbal gespeeld worden!
  Jullie zijn Toppers!!!!! 👍👍

 4. Jos Linsen schreef:

  Ik had het nog niet gelezen, maar het is een leuk verslag Robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *