Na de domper van vorige week hebben de trainers Robin Quaedflieg en Hans Tubée deze week wat tijd gespendeerd aan het belang van positiespel en conditie. Twee factoren waarop het vorig weekend mis ging en die voor de wedstrijd van vandaag hard nodig zouden zijn tegen SC Susteren. Bij EHC G3 ontbraken vandaag Herman van Zwam en Gerison Felicia. Marco Baltus was daarom gevraagd om het team uit te helpen. Onder de lat begon Danny Raike met voor zijn neus Renaldo van Ee, Kevin Dekkers en Marcel Alberts. Het middenveld werd bemand door Rafael Gorissen en Gilles Peters en voorin moesten Jordy Smits en Ruben Breuer voor de doelpunten zorgen. Langs de kant begonnen Lucyna Heijmann, Marco van Goor en Marco Baltus.

Op deze heerlijke lentedag was het Susteren die de wedstrijd al snel onder controle namen. Hun aanvoerder was telkens aanspeelbaar op het ruime middenveld en met de snelle opkomende verdedigers vond hij altijd een aanspeelpunt. De verdediging van EHC had moeite met de opkomende spelers en wist met alle moeite stand te houden. Danny Raike moest ook zijn beste beentje voor zetten om Susteren G1 van scoren te houden. Het was chaotisch aan de Hoensbroekse kant en het verbaasde dan ook niemand dat Susteren al snel aan de leiding kwam. Via de rechterkant werd EHC overlopen en toen de bal bij de aanvoerder in de voeten kwam, was het nog maar een koud kunstje om de bal in de lange hoek langs de keeper te plaatsen, 1-0.
Het middenveld van EHC G3 was nauwelijks te vinden. Rafael Gorissen werkte zich een slag in de rondte, maar in zijn eentje was er bijna geen beginnen aan. In de voorhoede kwam Jordy Smits maar zelden in balbezit, omdat de verdedigers geen ruimte gaven om te schieten. Daarnaast lukte het de aanvallers ook niet om de bal vast te houden totdat andere EHC’ers konden aansluiten. De trainers probeerde het middenveld te versterken door een verdediger door te schuiven. In eerste instante leek Susteren daardoor meer naar achteren gedrukt te worden, maar tegelijkertijd werden ze daardoor ook gevaarlijker met hun tegenaanvallen. De frustratie nam bij enkele spelers van EHC toe, omdat niet iedereen zich aan zijn taken hield. Susteren kreeg nog enkele kansen, maar EHC wist de schade te beperken tot de rust.

Tijdens de pauze gaven de trainers aan zeker niet tevreden te zijn met het vertoonde spel. Dezelfde problemen als tegen Meerssen kwamen weer aan het daglicht. Na pauze startte EHC met 3 verdedigers, 3 middenvelders en slechts 1 aanvaller om een beter fundament neer te zetten voor het positiespel. Marco Baltus was met zijn sterke lichaam en balcontrole als centraal aanspeelpunt voorin gezet en de snelle Renaldo van Ee en Rafael Gorissen moesten via de zijkanten aansluiten als hij de bal kreeg. De nieuwe tactiek pakte goed uit voor de gasten. Susteren werd goed vastgezet op de eigen helft en kon er niet meer zo makkelijk uitkomen als ze de bal veroverden. Marco Baltus voerde voorin zijn taak prima uit en hield in zijn eentje 2 tot 3 verdedigers bezig. Doordat Susteren achteruit werd gedrukt konden ook de EHC’ers meer mee naar voren komen. Zo ging Jordy Smits, in de tweede helft als rechtsback, op avontuur met de bal langs de rechterkant. Hij werkte zich langs 2 verdedigers om vervolgens de bal strak over de grond voor het doel te spelen. Marco Baltus stond klaar om de bal in het lege doel binnen te schuiven, 1-1. Een prima aanval uit het boekje zoals ze dat zeggen. EHC bleef na de gelijkmaker doordrukken, maar was voor het doel niet meer scherp genoeg. Zo kregen Marco van Goor en Ruben Breuer nog goede kansen en zag Marcel Alberts een schot uit een corner rakelings over vliegen. De stand bleef uiteindelijk gelijk, maar iedereen had vandaag een leuke wedstrijd gezien met twee verschillende helften.

De trainers waren achteraf ontzettend trots op hoe de spelers het hadden opgepakt in de tweede helft. Samen hebben ze geknokt voor een mooi resultaat en hebben ze laten zien dat ze goed met elkaar kunnen spelen. Op naar de volgende wedstrijd tegen RKHSV G2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *