De wedstrijd van vandaag stond vooral in het teken van een weerzien met oude bekenden. Vorig seizoen stapten Floyd Huntjens en Mark Pierik over na SV Meerssen en vandaag speelden zij voor het eerst tegen hun oude club. Na het hartelijke welkom werd de focus al snel weer op de wedstrijd gericht, want men wil natuurlijk niets liever dan van je oude club winnen en voor EHC G3 gold dat zij na de overwinning tegen RKSV Minor willen doorzetten naar de volgende winst.
Bij EHC ontbraken alleen Lucyna Heijmann en Renaldo van Ee en waren een aantal spelers net hersteld van het griepvirus. Danny Raike nam zijn plek onder de lat weer in met voor zich Marcel Alberts, Kevin Dekkers en Herman van Zwam. Het middenveld werd gevormd door Ruben Breuer, Rafael Gorissen en Gilles Peters. In de aanval startte EHC G3 met Marco van Goor en Jordy Smits. Gerison en Gelison Felicia begonnen langs de kant.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het voor EHC G3 behoorlijk aftasten en zoeken naar de juiste plek in het veld. Meerssen drukte vroeg naar voren waardoor EHC weinig tijd kreeg om op te bouwen en op het middenveld nam de aanvoerder steeds meer controle over het spel. Binnen vijf minuten werd Floyd Huntjens vrijgespeeld en 1 tegen 1 met Danny Raike faalde hij niet, 0-1. De spits had zijn doel, scoren tegen zijn oude club, al snel bereikt. Lang kon Meerssen G1 niet van de van de voorsprong genieten, want Ruben Breuer doorzag een paar minuten later dat de doelman ver uit zijn doel kwam met de bal aan zijn voet. De middenvelder van EHC ontfutselde hem de bal en schoot deze in het verlaten doel, 1-1. De wedstrijd ging op en neer met enkele kansen voor Meerssen, die attent door Danny Raike gepareerd werden. Aan de andere kant was Jordy Smits hard aan het werk om de bal in de voorhoede vast te houden en af te spelen op zijn medespelers. Marco van Goor was dicht bij zijn eerste goal van het seizoen, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Ook Gerison Felicia was met zijn schot in het zijnet dicht bij een voorsprong voor EHC. Waar beide ploegen goede kansen kregen om te scoren kwam de 2-1 voor EHC letterlijk uit de lucht vallen. Meerssen kreeg de bal met moeite weg uit de verdediging toen Rafael Gorissen de bal van ongeveer de middenlijn in één keer op de slof nam. De bal zeilde hoog over iedereen heen en leek richting de uitgestrekte handen van doelman Mark Pierik te vliegen, maar de doelman schatte de bal verkeerd in en zag deze over hem heen in het doel vallen tot blijdschap en verwondering voor iedereen aan EHC zijde.
Dit was even een tik op het prima spelende SV Meerssen, dat zich daarna even moest herpakken. Het middenveld van EHC werd naar mate de eerste helft vorderde nonchalanter in het omschakelen, waardoor de aanvoerder van de tegenstander veel tijd en ruimte kreeg om het spel te verdelen. Zo stuurde zij 5 munten voor de rust de andere spits van Meerssen diep met een mooie steekpass dwars door de verdediging van EHC. De verdedigers konden hem niet meer inhalen en de spits schoot de bal koelbloeding in de korte hoek, 2-2. Daarmee was ook de ruststand bereikt.

De trainers Hans Tubée en Robin Quaedflieg waren redelijk tevreden over het positiespel van hun team, maar niet met de vertoonde inzet van een aantal middenvelders. De verdediging kon telkens onder druk gezet worden, omdat Meerssen veel ruimte kreeg om het middenveld over te steken en zo kansen te creëren. Kevin Dekkers gaf aan nog veel last te hebben van de naweeën van de griep en graag te willen gaan keepen. Daarop werden een aantal omzettingen gedaan in het team in de hoop een betere organisatie neer te zetten.
Die organisatie hield precies vijf minuten stand toen Floyd Huntjens weer aan de aandacht van de verdedigers was ontsnapt. Hij schoot de bal diagonaal langs de doelman in de verre hoek en zette zijn ploeg opnieuw op voorsprong, 2-3. De frustratie begon bij een aantal spelers van EHC toe te nemen en dat kwam het samenspel niet ten goede. Twee minuten later leek Floyd Huntjens de wedstrijd in het slot te gooien toen hij via de rechterkant opnieuw alle vrijheid kreeg. Zijn schot passeerde de uitkomende doelman, maar ging uiteindelijk voor de toegesnelde Gerison Felicia in eigen doel, 2-4. Het werd steeds moeilijker voor EHC G3 om goed met elkaar samen te spelen, omdat de spelers te veel in de aanval bleven hangen. Het leidde tot wilde schoten van afstand die doelman Mark Pierik niet echt op de proef konden stellen. In plaats van de bal van voet tot voet te laten gaan werden medespelers over het hoofd gezien met het oog op eigen succes. Meerssen zette nog een paar keer aan en scoorde een paar minuten voor het einde de 5-2 na rommelige uitverdedigen van de keeper en verdedigers.

Vergeleken met de wedstrijd tegen Minor G1 was dit EHC G3 grotendeels onherkenbaar. Het samenspel en het houden van posities was zeker in de tweede helft ver te zoeken. Bij vlagen liet de ploeg uit Hoensbroek wel zien dat ze kunnen combineren en een aanval kunnen opzetten, maar vandaag was dat te weinig om het een tegenstander die meer weerstand biedt moeilijk te maken. Hopelijk zal men er van leren en de draad weer oppakken tegen Susteren volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *