Een week na de competitiestart van EHC G1 en G2, mochten de spelers EHC G3 eindelijk starten aan het najaarsseizoen. Net als bij de andere G-teams binnen EHC Hoensbroek zijn er bij het G3 van Hans Tubée en Maurice Smeets een aantal veranderingen in de selectie sinds het vorige seizoen. Mark Pierik is dit seizoen de vaste man onder lat geworden, nadat Ruben Breuer had aangegeven om liever als veldspeler deel te nemen. Marco Baltus heeft de overstap gemaakt naar EHC G1 en Rafael Gorissen is doorgeschoven naar G2. EHC G3 heeft zich wel versterkt met nieuweling Jasper Small en Maikel van der Pas doet nu vanaf het begin van het seizoen mee met de groep. Tot slot is Bjorn Starmans weer teruggekeerd bij de ploeg uit Hoensbroek.

Vandaag mocht het team van Hans Tubée en Maurice Smeets aantreden tegen RKSV Minor G1 op sportpark De Kollenberg in Nuth. Bij Minor beschikken ze ook over een kunstgrasveld en dat was ook de voornaamste reden dat de wedstrijd vandaag gespeeld kon worden ondanks de flinke regenbuien die over het zuiden van Limburg trokken. De spelers van EHC hadden er maling aan, want zij hadden al lang genoeg gewacht om weer te mogen voetballen in competitieverband. Gezien het aantal mutaties in de selectie en de aanwezigen bij deze wedstrijd, was het enigszins puzzelen voor de trainers om een evenwichtige opstelling te vormen. Aanvoerder Kevin Dekkers nam zijn plek in de verdediging in, maar door het ontbreken van Denise Brouwer en de overgestapte Marco Baltus, speelden nieuweling Jasper Small en Gilles Peters in een verdedigende rol. Minor G1, dat voorin over wat fysieke kracht kon beschikken, zag wel mogelijkheden om deze onervaren verdediging op de proef te stellen. EHC G3 verzette zich echter dapper en hield de aanvallers zoveel mogelijk van het eigen doel af. Daar tegenover stond dat EHC met veel aanvallend ingestelde spelers op het veld stond en dat Minor achterin ook waakzaam moest blijven om niet in een ondertal situatie te belandden. Het was uiteindelijk de thuisclub die, halverwege de eerste helft, op voorsprong kwam. Een verre uittrap van de doelman kon niet gecontroleerd worden door Kevin Dekkers, waardoor de aanvoerder van Minor er met de bal vandoor kon. Mark Pierik was vervolgens kansloos op de poeier van dichtbij die in de kruising vloog, 1-0. Aan de andere kant was Frans Vossen namens EHC dicht bij de gelijkmaker, maar hij zag zijn schot gekeerd worden. Het spel golfde in deze fase op en neer en balverlies bij EHC leidde vaak een gevaarlijk tegenaanval van Minor in. Mark Pierik liet zich van zijn beste kant zijn bij een vrije trap op de rand van het doelgebied. De bal vloog langs de muur, maar met zijn voet wist hij de bal uit het doel te houden. In de voorzet die volgde op de afgeslagen bal was hij vervolgens niet meer in staat om de bal van dichtbij te keren, 2-0. De spelers van EHC G3 lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en gingen vol voor eigen kansen. Die kwamen er ook toen een voorzet van de linkerkant langs iedereen door schoot, maar Gregory Geestman de bal niet richting doel kon krijgen. De druk van EHC nam toe op het doel van Minor en de doelman van de thuisploeg moest zich uiteindelijk gewonnen geven toen een schot van Gilles Peters van richting veranderde en in het doel rolde, 2-1. Deed leek een mooie opsteker te zijn vlak voor de rust, maar een moment van onachtzaamheid achterin zorgde ervoor dat de aanvallende middenvelder van Minor G1 via de rechterkant kon opstomen. Iedereen verwachtte een voorzet van de snelle middenvelder, maar hij besloot om Mark Pierik in de korte hoek te verschalken, 3-1. Het was een kleine domper voor de rood-witten, die toch met een tevreden gevoel de kleedkamer opzochten voor de thee.

Na de pauze leek EHC G3 nog even te moeten wennen aan de barre omstandigheden in vergelijking tot het aangename kleedlokaal. RKSV Minor kreeg heel veel ruimte om aan te vallen en de ballen vlogen dan ook een paar keer gevaarlijk voor het doel van EHC langs. Na een paar minuten kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht en creëerde EHC G3 ook weer kansen met onder andere Bjorn Starmans, die over schoot. De wedstrijd werd vlak na de rust al vroeg beslist door de spits van Minor G1. Een lange bal naar voren kon niet onderschept worden door Jasper Small en ook de uitkomende doelman was te laat, waardoor de spits de bal kundig in het leeg doel lobte, 4-1. EHC kwam daarna een aantal gevaarlijk door via de linkerkant met Bjorn Starmans, die zijn tegenstanders makkelijk passeerde. De rechtspoot kon echter vanuit die positie de bal maar zelden goed voor het doel krijgen waar zijn medespelers klaar stonden om in te tikken. Kort daarna speelde de gasten de bal goed rond en legde Frans Vossen terug op Maikel van der Pas, wiens schot nog maar net door de keeper gekeerd kon worden. Bijna heel EHC speelde op de helft van Minor, die de ene na de andere corner moesten incasseren. Uit een van die corners wist Kevin Dekkers te scoren door een afgeslagen bal laag diagonaal in de hoek de schieten, 4-2. Minor moest zich in deze fase steeds meer toeleggen op het verdedigen en met name Maikel van der Pas en Jasper Small controleerden de wedstrijd vanaf het middenveld met goede loopacties en passes. Gregory Geestman was zelfs dicht bij de aansluitingstreffer toen de zoveelste corner aan iedereen voorbij schoot. Vanaf de tweede paal kon hij de bal echter niet op doel krijgen en eindigde deze in het zijnet. Ook Frans Vossen zag zijn inzet vanuit de kluts niet over de lijn vliegen, omdat een verdediger deze nog voor de lijn ternauwernood blokte. Het was na al deze kansen dan ook zuur dat Minor vervolgens toesloeg via de counter. Via de rechterkant kwamen ze er razendsnel uit en met een lage voorzet speelde ze de verdediging uit, 5-2. Daarmee kwam ook de eindstand op het doel, want een schot van Bjorn Starmans belandde vlak voor tijd op de paal in plaats van in het doel.

Ondanks de ruime nederlaag had EHC G3 voldoende kansen om te scoren. Individueel hebben enkele spelers van EHC zich van hun goede kant getoond. Het is duidelijk dat er een hoop potentie in deze groep schuilt. Nu wordt het vooral zaak om iedereen aan elkaar te laten wennen en vanuit hun sterkste posities te laten spelen. Aan het plezier lag het vandaag zeker niet, want zelfs met deze stromende regen werd er vol overgave gespeeld door beide teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *