Na een wisselvallig voorjaarsseizoen startte het EHC G2 van Jos Linsen en Kees Post in augustus weer vol enthousiasme aan de voorbereidingen voor het najaar. Tijdens de zomerperiode had Noah Beckers voorlopig afscheid genomen van de club en maakte Ricardo Mesters de overstap naar EHC G1. Daartegenover werden Rafael Gorissen en Denise Brouwer van G3 bij de groep gehaald om ervaring op te doen in de 2e klasse. Daarnaast diende zich ook een nieuw lid aan in de vorm van Patrick Bitter, die tijdens de voorbereiding aansloot bij de groep. Na een lange voorbereiding stond iedereen te springen om weer te starten aan een nieuwe competitie. Met een vrijwel complete selectie van maar liefst 14 spelers verscheen EHC G2 vandaag op sportpark De Dem voor de eerste wedstrijd, thuis tegen SV Brunssum G1. De tegenstander van vandaag stond voor haar debuut in de 2e klasse na een prima voorjaarsseizoen.

Vanaf de aftrap zocht de thuisploeg de aanval tegen de jonge ploeg uit Brunssum. Op het middenveld was er veel ruimte voor de rood-witten om de bal rond te laten gaan. Desondanks ontbrak het de spelers van EHC aan rust om de bal eerst te controleren. SV Brunssum was echter niet in staat om hier van te profiteren omdat EHC door middel van fysieke kracht de duels voor het balbezit alsnog kon winnen. G2 drukte dit overwicht ook al snel uit op het scorebord. Kevin Ortmans kreeg na ongeveer vijf minuten alle ruimte om door het midden naar voren te dribbelen en hij plaatste de bal vervolgens verdekt in de lange hoek, 1-0. Een vroege voorsprong was een ideaal scenario voor EHC, dat nu lekker vrij uit kon gaan voetballen. EHC G2 leek kort na de openingstreffer helemaal op rozen te zitten toen Bjorn van Gaal bij de tweede paal van dichtbij kon binnen tikken uit een corner, 2-0. Met deze comfortabele voorsprong zo vroeg in de wedstrijd zou de thuisclub in alle rust moeten controleren, maar de rust aan de bal leek nog niet besteed aan de EHC’ers. Het gaf met name de aanvallende middenvelder van SV Brunssum de gelegenheid om te profiteren van fouten in de gehaaste passing. Op snelheid stoomde hij langs Patrick Bitter om een diepe pass te ontvangen. Iedereen verwachtte dat hij die vervolgens zou aannemen, maar hij nam de bal in één keer op de slof en schoot de bal in de korte hoek langs de verraste Maurice Lindelauf, 2-1. EHC bleef na die treffer de bovenliggende partij en bracht de marge alweer snel op twee treffers. Danny Raike gaf een fraaie dieptepass de zestienmeter in, waarop Bjorn van Gaal uitstekend doorliep. De hardwerkende middenvelder knalde de bal vervolgens keihard in het dak van het doel, 3-1. Kort voor de rust leek EHC de wedstrijd al te beslissen toen Danny Raike een hoge bal richting het doelgebied van Brunssum G1 stuurde. Leroy den Hollander stond aan de andere kant van die pass en controleerde de bal vanuit de lucht gevolgd door een prima kapbeweging. Vervolgens rondde hij prima af door de bal beheerst in de lange hoek te plaatsen, 4-1. Daarmee stond ook de ruststand van deze wedstrijd op het bord.

Na de rust was het direct alweer prijs voor EHC G2. Vanaf de aftrap werd Danny Raike weggestuurd richting het doel van de tegenstander. De aanvaller tikte de bal langs de uitkomende doelman en zag de bal tergend langzaam via de binnenkant van de paal over de lijn rollen, 5-1. Na deze snelle goal zakte het tempo van de wedstrijd ten opzichte van de eerste helft en controleerde de thuisploeg de wedstrijd. Gezien de ruime selectie konden Jos Linsen en Kees Post op die manier regelmatig doorwisselen om zoveel mogelijk spelers te laten deelnemen aan de wedstrijd. SV Brunssum liet in deze fase ook zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gaven, ondanks de ruime achterstand. De twee dragende spelers maakten het de middenvelders van EHC bij vlagen lastig, maar het ontbrak de gasten vervolgens aan zorgvuldigheid bij de eindpass. Tegen het einde van de wedstrijd deden de gasten toch nog een duit in het zakje na een aanval over de linkerkant. Nadat de aanvallende middenvelder Marcel Alberts had gepasseerd knalde hij keihard vanaf de achterlijn richting het doel van Maurice Lindelauf. De doelman van EHC G2 probeerde de bal nog voor het doel weg te werken, maar kon niet voorkomen dat deze via zijn lichaam binnenvloog, 5-2.

Na een leuke en sportieve wedstrijd stapten beide ploegen tevreden van het veld. SV Brunssum had zich prima geweerd in hun eerste wedstrijd in de 2e klasse en EHC G2 heeft een mooi resultaat behaald bij de opening van het nieuwe seizoen. Toch zal het team tegen sterkere tegenstanders meer rust aan de bal moeten bewaren om ook daar de bovenliggende partij te zijn.

Eén reactie op “G2 geniet van seizoensopening”

  1. Olaf den Hollander schreef:

    Mooi wedstrijdverslag Robin!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *