Na de prima start van EHC G2 tegen 2e klasse debutant SV Brunssum G1, wachtte vandaag een echte test voor de ploeg van Jos Linsen en Kees Post. Kerkrade-West G1 kwam op bezoek op sportpark De Dem en de gasten willen graag weer terug naar de 1e klasse. EHC beschikte over een ruime selectie van maar liefst 14 spelers, waarbij Denise Brouwer voor het eerst bij de groep zat dit seizoen.

De gasten begonnen met een zeer aanvallende instelling aan de wedstrijd en zetten de verdediging van de gastheren behoorlijk onder druk. Doelman Maurice Lindelauf moest al binnen een paar minuten attent reageren toen de spits van Kerkrade voor zijn neus opdook. De corner, die na die situatie volgde, resulteerde al direct in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ditmaal was de Kerkraadse spits wel succesvol met een rake kopbal, 0-1. EHC G2 werd in deze beginfase overdonderd door de aanvalsdrang van de gasten. Marcel Alberts en Casper Lemmens hadden moeite om hun verdedigende positie vast te houden en Sjors van de Weijer had daarmee zijn handen vol met het dichtlopen van de gaten achterin. Het werd al snel duidelijk dat met name de rechterkant van de gasten het gevaarlijkste was. Via de andere kant kreeg EHC G2 meer ruimte om op te bouwen, maar tot grote kansen kwam de ploeg nog niet in het begin van de wedstrijd. Het was zelfs Kerkrade-West dat de score al vrij snel verdubbelde. Via die sterke rechterkant kon de halfspeler opkomen en werd hem alle gelegenheid geboden om een voorzet te geven. Iedereen bij EHC werd echter verrast voor zijn keuze voor het schot op doel, dat langs Maurice Lindelauf in de korte hoek vloog, 0-2. Dat was een flinke domper voor de thuisclub, die zich nog altijd moesten weren tegen de druk van het aanvallende Kerkrade-West G1. Ondanks die achterstand bleef EHC G2 knokken voor wat ze waard waren. Met name Danny Raike liep voorin op iedere bal in de hoop dat de verdedigers een steek lieten vallen. De eerste grote kans voor EHC G2 kwam op naam van Steve Le Sage. De centrale middenvelder nam de bal uit een corner ineens op de slof, maar zag zijn schot op de lat uiteen spatten. De thuisploeg trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe en er ontstond een leuk schouwspel voor de toeschouwers, die het spel op en neer zagen golven. Aan de kant van EHC hield doelman Maurice Lindelauf met een aantal uitstekende reddingen zijn ploeg op de been en bij Kerkrade-West nam ook de doelman een prominente rol op zich in deze fase van de wedstrijd. Steve Le Sage kreeg op het middenveld veel ruimte om met de bal het strafschopgebied op te zoeken en zijn knal leek feilloos op de kruising af te stevenen, maar de doelman van de gasten wist met een fenomenale redding de aansluitingstreffer voor EHC te voorkomen. De doelman ontwikkelde zich tot een verschrikkelijke sta-in-de-weg voor EHC G2 toen hij ook een goed geplaatste vrije trap van Sjors van de Weijer over het doel wist te pareren. Verdedigend had EHC de zaken veel beter onder controle dan in het begin van de wedstrijd. De spits van Kerkrade zat vrij goed in de tas bij Marcel Alberts en Sjors van de Weijer. Op het middenveld werd ook hard gewerkt voor elkaar. Alleen voorin bleven de successen nog altijd uit in de eerste helft.

Na de pauze was het EHC G2 dat zich nadrukkelijk meldde aan het front. Danny Raike en Leroy den Hollander leverden veel fysieke strijd in de buurt van het strafschopgebied, maar als ze dan een gaatje vonden om te schieten, was er nog altijd die doelman van de Kerkradenaren, die niet te passeren leek. Kevin Ortmans en Danny Raike omspeelden de defensie met een mooie combinatie, maar eerstgenoemde schoot vervolgens langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet. De rood-witten waren in de tweede helft de bovenliggende partij en hadden de wedstrijd onder controle. Iedere lange bal richting de Kerkraadse aanval werd door Sjors van de Weijer onderschept, waardoor het spel zich vooral op de helft van Kerkrade-West afspeelde. Het enige wat er bij de thuisploeg ontbrak was de finesse bij de eindpass. Tot aan het doelgebied was EHC G2 heer en meester, maar tot uitgespeelde kansen kwam het team slechts zelden. Ook nieuwelingen Rafael Gorissen, Patrick Bitter en Denise Brouwer gingen gemakkelijk mee in het mooie positiespel van EHC. Uit een klutssituatie voor het doel van Kerkrade-West was Sylvia Melser bijna gelukkig met een schot in de korte hoek, maar de keeper kon er nog net een teen tegenaan krijgen. De tweede helft naderde langzaam het einde toen bleek dat de welbekende voetbalwet ook in het G-voetbal van toepassing is. Bij een van de spaarzame aanvallende momenten van Kerkrade-West zocht de spits slim het contact met de verdediger, nadat hij de bal niet meer kon bereiken. Daarmee versierde hij een strafschop voor zijn team, die hij zelf feilloos binnenschoot, 0-3. Die teleurstelling leidde tot enige frustratie bij de thuisploeg, die eerder verwachtte om de 1-2 te scoren dan nog een doelpunt tegen te krijgen. Ondanks het speloverwicht van EHC, was het Kerkrade-West G1 dat de wedstrijd op slot gooide. In de slotfase maakten de gasten ook nog ietwat gelukkig de vierde treffer toen een corner bij de eerste paal via doelman Maurice Lindelauf binnenvloog, 0-4. Daarmee kwam toch een geflatteerde stand op het scorebord te staan, want EHC G2 was zeker niet weggespeeld door de ploeg uit Kerkrade.

Het zat EHC G2 uiteindelijk niet mee vandaag en Kerkrade-West G1 had met hun doelman een absolute uitblinker onder de lat staan. Het spel van de thuisclub was echter ontzettend leuk om naar te kijken en zodra de doelpuntenmachine weer op gang is geholpen zal de ploeg uit Hoensbroek zeker nog voldoende punten gaan pakken dit seizoen. Volgende week wacht de inhaalwedstrijd tegen RKHSV G2 in Maastricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *