Na de afgelasting van de wedstrijd van vorige week tegen Groene Ster kon het team van Theo Vroomen en Robin Quaedflieg rustig toewerken naar de wedstrijd tegen Heythuysen G1. De gasten, die dit seizoen al twee maal gelijkspeelden, bleken de laatste onderlinge ontmoetingen telkens een moeilijke tegenstander te zijn. In de afgelopen week was er ook weer goed nieuws voor EHC G1, want langdurig geblesseerde Adam Heijmann en nieuweling Marco Baltus, die ook herstellende was van een blessure, voegden zich weer bij de wedstrijdselectie. Alleen aanvoerder Gihan Giebels werkt is voorlopig nog geblesseerd, maar ook hij is weer begonnen met de looptraining.

Heythuysen G1 startte enigszins afwachtend aan de wedstrijd. EHC G1 kreeg op het middenveld veel ruimte om de bal rond te spelen. Alleen de aanvallers van de gasten probeerden de verdediging van EHC onder druk te zetten tijdens de opbouw, maar op het middenveld vond EHC meestal een vrije medespeler. Via de linkerkant maakte Jeroen van Mourik veel meters en samen met Ivo Herben werd via de linkerkant regelmatig de aanval gezocht. De thuisclub leek ook al snel de score te gaan openen na een strakke voorzet van de linkshalf, maar voor het doel schoot Michael Gerits van dichtbij in de handen van de doelman. Kort na die kans deed zich eenzelfde situatie voor en wederom werd het de doelman niet moeilijk genoeg gemaakt. Aan de andere kant hielden aanvoerder Wesley van Ee en Lando Berkelaar hun directe tegenstanders goed in de gaten, waardoor iedere aanval van de gasten redelijk snel in de kiem werd gesmoord. Het meest opvallende was de aangename rust die EHC G1 hanteerde aan de bal. De bal werd goed rond gespeeld en bij druk van de tegenstander werd het overzicht bewaard en de bal bij een medespeler ingeleverd. Het enige wat nog ontbrak voor de rood-witten was een voorsprong. Die voorsprong kwam er uiteindelijk na ongeveer tien minuten spelen. Edwin van Ee bereikte met een steekpass Michael Gerits, die vervolgens wegdraaide bij zijn tegenstander en uit de draai de bal in de korte hoek prikte, 1-0. EHC G1 controleerde de wedstrijd en ook Marco Baltus en Adam Heijmann konden hierdoor rustig weer wat wedstrijdritme opdoen na hun blessureleed. In de afgelopen ontmoetingen met Heythuysen G1 hadden de tegenstanders regelmatig aangetoond te beschikken over de capaciteit om te scoren ook al zaten ze niet in de wedstrijd. Dat kunstje wisten de gasten deze wedstrijd andermaal te vertonen tegen het einde van de eerste helft. Na een corner leek EHC er op de counter uit te kunnen komen, maar de bal werd op het middenveld onderschept. Heythuysen had op dat moment nog veel mensen voor de bal, waardoor de verdediging van EHC tegen een meerderheid van aanvallers stond. Ook doelman Robin Fujan kon op dat moment niet meer voorkomen dat de verdediging werd uitgespeeld en de bal in het lege doel vloog, 1-1.

In de rust kon de ploeg van Theo Vroomen en Robin Quaedflieg terugkijken op de een sterke eerste helft met prima positiespel. Het team speelde met rust en vertrouwen in een zeer sportieve wedstrijd. Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde met een sterk EHC, dat op zoek ging naar gaatjes in de defensie van Heythuysen. De gasten trokken zich terug rondom het eigen doelgebied en loerden op balverlies van de thuisclub. Bij een mogelijke tegenaanval stonden de EHC’ers vaak goed opgesteld en voerden ze ook hun verdedigende taken prima uit. Heythuysen gaf in de tweede helft weinig ruimte weg en daarom probeerde EHC G1 het zo nu en dan ook wel met een pegel van afstand. Edwin van Ee en Ricardo Mesters kregen de bal echter niet voorbij de doelman. De rood-witten bleven geduldig voortborduren en uiteindelijk hielp Heythuysen zelf een handje bij het bereiken van de nieuwe voorsprong. Balverlies aan de linkerkant werd attent opgepikt door Ivo Herben die niet lang aarzelde en de bal meegaf in de loop van de inlopende Michael Gerits. De spits zette zijn voet overtuigende tegen de lage voorzet en zag de bal tegen de touwen vliegen, 2-1. Kort na die treffer was Edwin van Ee dichtbij de beslissing, maar zijn vrije trap van eigen helft kon ternauwernood over de lat getikt worden door de keeper. De wedstrijd leek af te stevenen op een overwinning voor EHC G1, maar een moment van onachtzaamheid gaf de gasten opnieuw hoop. Wesley van Ee had de hele wedstrijd zijn tegenstander keurig verdedigd, maar ditmaal probeerde hij de voor zijn tegenstander te komen om de pass te onderscheppen. De bal glipte langs hem door en de spits van Heythuysen knalde ijzig koel raak in de bovenhoek, 2-2. Het was een doelpunt dat Heythuysen zelf waarschijnlijk ook niet meer verwacht had, maar dat zeker niet minder welkom was. De wedstrijd leek op dat moment richting het derde gelijke spel van de gasten te gaan, ook al was Adam Heijmann nog dichtbij een doelpunt toen zijn corner bijna rechtstreeks in het doel vloog. In de laatste minuut kreeg EHC G1 nog een vrije trap aan de rechterkant van het veld waar Edwin van Ee zich over ontfermde. Hij bracht de bal in het doelgebied, waar Heythuysen de bal niet weg kreeg. De bal viel uit de kluts voor de voeten van Michael Gerits, die kunstzinnig de bal achter zijn standbeen in het doel tikte, 3-2. De thuisclub pakte daarmee de eerste overwinning op de valreep.

Het was vandaag een aangename en sportieve wedstrijd, waarbij EHC G1 het sterke positiespel van de trainingen tijdens een wedstrijd vorm kon geven. Daarnaast is het leeglopen van de ziekenboeg ook weer prettig voor het vervolg van het seizoen. Volgende week mag EHC zich opmaken voor de Heerlense derby bij Groene Ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *