Voor EHC G1 stond vandaag de eerste thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander was vv SCM G1, waarmee in het verleden de nodige schermutselingen waren voorgevallen. Daarom was men zeer benieuwd hoe deze wedstrijd zou gaan verlopen. De ploeg uit Caberg was naar Hoensbroek gekomen met een groot aantal nieuwe gezichten en spelers die voorheen bij andere clubs uit Maastricht hadden gespeeld. EHC had de selectie vrijwel compleet op Adam Heijmann na, maar had een aantal onzekerheden in de ploeg met spelers die pijntjes hadden of net hersteld van de griep. Daarom hadden trainers Theo Vroomen en Maurice Smeets met Danny Raike en Bjorn Lanslots een backup aan de groep toegevoegd.
In het doel stond Robin Fujan met voor hem Bjorn van Gaal, Wesley van Ee en Lando Berkelaar. Het middenveld werd gevormd door Tom Kierkels en Ritchie Vroomen en in de aanval moesten de doelpunten komen van Michael Gerits en Edwin van Ee. Langs de kant begonnen Gihan Giebels, Steven van Geel, Danny Raike en Bjorn Lanslots.

Vanaf de aftrap schoot SCM G1 uit de startblokken naar voren. Het was al snel duidelijk dat deze spelers van een hoog niveau waren en al goed op elkaar waren ingespeeld. Binnen de minuut combineerde de middenvelders zich langs de EHC’ers en werd het eerste schot gelost van buiten het doelgebied. Het leek een houdbaar schot voor Robin Fujan totdat de bal via Bjorn van Gaal van richting veranderde en langs de doelman in de andere hoek vloog, 0-1. Een snelle tegenslag voor de gastheren, voor wie het duidelijk was dat ze flink aan de bak moesten vandaag. EHC was in de eerste fase van de wedstrijd terughoudend en hield veel mensen achter de bal. Dit maakte het voor de aanvallers Michael Gerits en Edwin van Ee moeilijk om met de bal in de buurt van de goal te komen. Toch wist Michael Gerits zich knap langs zijn directe tegenstander te manoeuvreren en het eerste schot op doel te vuren voor zijn ploeg. De keeper was echter zeer capabel om de inzet te pareren. SCM kon van achteruit goed opbouwen en door de vele bewegende spelers vonden zij vaak de vrije man op het middenveld. Van daar uit probeerde men met slimme steekballen de aanvallers te voeden, maar vaak was doelman Robin Fujan attent om zijn doel uit te komen en de aanval te onderbreken.
Naar mate de eerste helft vorderde kwam EHC beter in hun spel en werden de gasten enigszins teruggedrongen op de eigen helft. Tom Kierkels hield geregeld twee spelers van SCM bezig om vervolgens de bal bij een van zijn aanvallers te krijgen. Deze vonden echter telkens de doelman op hun pad. Zo’n 10 minuten voor de rust werd Michael Gerits bij een passeeractie door twee spelers van SCM in de mangel genomen, waarbij hij en een van de verdedigers pijnlijk ten val kwamen. Voor de aanvaller van EHC betekende dat jammer genoeg einde wedstrijd. Bjorn Lanslots kreeg hierdoor de kans om zijn debuut te maken voor EHC G1, nadat hij eerder vandaag geweldig gespeeld had voor G2. Met enkele acties en het vast houden van de bal in drukke situaties liet hij zien dat hij prima mee kon op dit niveau. Met de vroege achterstand ging EHC G1 aan de thee.

Na de pauze pakte EHC G1 de draad weer op en werd de druk op SCM G1 gehouden. Er werd hard voor elkaar gewerkt en veel inzet getoond. Dat was ook wel nodig tegen een team met veel technisch sterke spelers, want een moment van nalatigheid had vrijwel meteen consequenties. Na vijf minuten spelen werd Bjorn Lanslots op de rand van het doelgebied van achteren aangetikt toen hij de bal kreeg aangespeeld. De overtreding was binnen het doelgebied gemaakt en dus wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Ritchie Vroomen eiste de bal op, maar oog in oog met de doelpunt schoot hij de uitgelezen kans naast het doel. Het spel golfde hierna op en neer en beide defensies hadden hun handen vol om aanvallen te onderscheppen. Het was voor de toeschouwers een mooi schouwspel op hoog tempo wat beide teams op de mat legden. Halverwege de tweede helft werd Bjorn Lanslots aangespeeld aan de rechterkant van het doelgebied. Al snel had hij twee verdedigers om zich heen, maar hij bleef kalm aan gaf de bal tussen hen door op de vrijstaande Edwin van Ee. Hij kreeg oog in oog met de doelman de kans om de gelijkmaker te maken en liet deze mogelijkheid niet liggen, 1-1. Een zeer mooie aanval met een terechte gelijkmaker als uitkomst.
EHC G1 kon vervolgens niet de tent op slot gooien waardoor SCM zich na een snelle aanval weer op voorsprong zette met een knap schot in de lange hoek, 1-2. EHC kreeg in het restant van de wedstrijd nog goede kansen via Tom Kierkels en Bjorn van Gaal. Steven van Geel was nog het dichtste bij de gelijkmaker toen de bal via de kluts voor zijn voeten kwam. Vanaf de penaltystip kreeg hij de bal langs de keeper, maar zijn inzet was niet hard genoeg, waardoor de bal vlak voor tijd nog van de lijn werd gehaald. Daarbij ging de overwinning uiteindelijk naar vv SCM G1.

EHC G1 had vandaag wel aangetoond met hard werken en samenspel in dit hoge tempo mee te kunnen spelen. Ondanks de nederlaag zullen de spelers en trainers met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd uitkijken.

2 reacties op “Teamgevoel staat bovenaan voor EHC G1”

  1. Daniëlle Felling VV SCM G schreef:

    Een leuke sportieve wedstrijd, waren goed aan elkaar gewaagd! Tot snel in maastricht toppers!

  2. Henny Bakker schreef:

    Het winnende team is niet caberg maar MALBERG.

    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *